Ny superlastbil rullar på Öviks vägar

Mer optimerade fordon leder till färre transporter, vilket i sin tur betyder mindre vägslitage, lägre bränsleförbrukning och minskade utsläpp.När åkaren Mats Bylin visade upp sitt fordon på tisdagen var det många som hade letat sig till BDX i Arnäsvall, där lastbilen stod parkerad.Bakgrunden till projektet – lastbilen som visades på tisdagen är ännu så länge den enda i sitt slag i Örnsköldsvik – är ett samarbete med en rad aktörer.Trafikverket, Skogsforsk, Örnsköldsviks kommun, BDX och Mats Bylins företag Timmer och Godshantering har drivit det för att minska miljöbelastningen genom Örnsköldsviks tätort.

Se hela nyheten här>>

Stäng meny

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng